Μυρμήγκια

Η κακή αποχέτευση είναι η κύρια αιτία των μολυσματικών παρασίτων. Αφήνοντας τα βρώμικα πιάτα στον νεροχύτη, τα υπολείμματα τροφίμων στους πάγκους, τα ψίχουλα στο πάτωμα και τα σκουπίδια που δεν αδειάζουν συχνά,  παρέχουν πηγές τροφής για τα μυρμήγκια που αναζητούν γεύματα.

Αυτό που ξεκινάει με λίγους ανιχνευτές που εισέρχονται σε ένα σπίτι μπορεί να αποτελέσει μείζον πρόβλημα αν τα μυρμήγκια δημιουργούν αποικίες σε τοίχους, χλοοτάπητες ή κάτω από το σπίτι.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που σχετίζονται με τα μυρμήγκια στο σπίτι είναι η μόλυνση των τροφίμων. Τα μυρμήγκια μεταφέρουν βακτήρια στο σώμα τους, τα οποία εξαπλώνονται όταν σέρνονται σε πάγκους. Μόνο μερικά είδη είναι γνωστό ότι μεταδίδουν ασθένειες, αλλά η εύρεση οποιουδήποτε τύπου μυρμηγκιού σε προϊόντα κυλικείων ή μέσα στο σπίτι είναι μια δυσάρεστη εμπειρία που δημιουργεί οχλήσεις.

Ο έλεγχος των εντόμων μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε για την συμπεριφορά των μυρμηγκιών:

Είσοδος:
Τα μυρμήγκια μπορούν να εισέλθουν ακόμη και στις πιο μικρές ρωγμές, αναζητώντας νερό και γλυκές ή λιπαρές ουσίες τροφίμων στις αποθήκες κουζίνας ή στις αποθήκες.

Διαδρομές άρωμα:
Τα μυρμήγκια αφήνουν ένα αόρατο χημικό μονοπάτι που περιέχει φερομόνες για να ακολουθήσουν οι άλλοι όταν εντοπίσουν την πηγή τροφής.

Θέσεις φωλιάς:
Μπορούν να φωλιάσουν οπουδήποτε μέσα και γύρω από το σπίτι σας. σε χλοοτάπητες, τοίχους, κούτσουρα, ακόμη και κάτω από τα θεμέλια.

Μέγεθος αποικίας:
Οι αποικίες μπορούν να ανέρχονται σε 300.000 έως 500.000 και ολόκληρες αποικίες μπορούν να ξεριζωθούν και να μεταφερθούν γρήγορα όταν απειλούνται.

Διάρκεια ζωής αποικίας:
Μια αποικία μπορεί να ζήσει σχετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα μυρμήγκια των εργάτες μπορούν να ζήσουν επτά χρόνια και η βασίλισσα μπορεί να ζήσει για 15 χρόνια.