Ψαλίδες

Οι ψαλίδες είναι περίεργα έντομα που έχουν πίρους ή λαβίδες που προεξέχουν από την κοιλιά. Είναι κάπως εκφοβιστικές αλλά δεν είναι δηλητηριώδεις και δεν εξαπλώνουν ασθένειες.

Ανάλογα με το είδος, οι ενήλικες κυμαίνονται σε μέγεθος από 5-25 mm.

Είναι έντομα με δύο ζευγάρια φτερά. Το Dermaptera σημαίνει «πτέρυγα του δέρματος» λόγω της δερματικής εμφάνισης των πτερυγίων. Τα οπίσθια πτερύγια συνήθως διπλώνουν κάτω από τα μπροστινά φτερά.

Υπάρχουν περισσότερες από είκοσι είδη ψαλίδας. Ορισμένα είδη παράγουν μια άσχημη μυρωδιά που την χρησιμοποιούν για άμυνα. Παράγουν επίσης μια φερομόνη (άρωμα). Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η φερορμόνη είναι ο λόγος που οι ψαλίδες συσσωρεύονται μαζί σε μεγάλους αριθμούς.

Όπως και με κάθε άλλο είδος εντόμου με πολλαπλά είδη, η βιολογία και οι συνήθειες ποικίλλουν. Οι περισσότεροι τύποι ψαλίδας προτιμούν γενικά τις υγρές περιοχές που είναι πιο ψυχρές και ήσυχες.

Οι ψαλίδες τυπικά τρέφονται με ζωντανή βλάστηση ή βλάστηση σε αποσύνθεση.

Είναι ενεργές τη νύχτα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας κρύβονται σε ρωγμές σε υγρές περιοχές. Ζουν κάτω από βράχους και κούτσουρα και σε παρτέρια. Προσελκύονται από τα φώτα. Μπορούν να γίνουν ενοχλητικές στις βεράντες τα καλοκαιρινά βράδια. Το πρωί συγκεντρώνοντε κάτω από πράγματα όπως μαξιλάρια που έμειναν έξω την νύχτα.